Videos

2023 Land Rover Range Rover – Удивителен ултра-луксозен голям SUV!


2023 Land Rover Range Rover
Започвайки от $105,850

Highs Елегантен външен стил, разкошно оборудвана кабина, гама от мощни и излъскани задвижващи агрегати.
Ниска Шестцифрена начална цена, plug-in хибрид, предлаган само при базова тапицерия, плътно пространство за главата на третия ред.
Присъда Удобен, изискан и мръсен, Range Rover 2023 е всичко, което трябва да бъде водещият луксозен SUV.

Общ преглед

Това, което привлича световните елити към Range Rover, не е легендарната офроуд способност на SUV-а, а по-скоро неговият безпроблемен елегантен стил, разкошната му кабина и статусът на A-списъка, който той е развивал през годините. Списъкът на собствениците на Range Rover дори включва Нейно Величество Кралицата. Човек не може да иска по-добър посланик на марката. Моделът от 2023 г. представлява най-луксозния Range Rover досега. Три опции за задвижване – включително хибрид – осигуряват достатъчно мощност; най-големият SUV на марката се движи царствено в трафика, с плавно возене и приглушен интериор. Излизането извън пътя със сигурност е опция за собствениците на Range Rover; задвижването на всички колела е стандартно и въздушното окачване може да се повдигне, за да осигури допълнителен просвет – въпреки че знаем, че малцина всъщност ще се осмелят да подложат това подвижно произведение на изкуството на такова унижение. Range Rover започва от над 100 000 долара, което означава, че е по-скъп от конкуренти като Cadillac Escalade, Jeep Grand Wagoneer и Mercedes-Benz GLS-class. Така да бъде. Репутацията, присъствието и кралското одобрение на гамата помагат да се оправдае нейната първокласна цена.

Какво ново за 2023 г.?

Обновеният Range Rover технически дебютира за моделната година 2022, но беше объркващо продаден заедно с модела от предишното поколение и не всички негови варианти бяха налични. За 2023 г. по-старият модел вече го няма. За 2023 г. хибридният P440e задвижващ агрегат се присъединява към гамата, а Land Rover казва, че тази настройка ще осигури до 48 мили обхват на шофиране само с електричество. Предлага се изключително в комплекта SE с късо междуосие.
Цени и кой да купя
SE: $105 850:
SE PHEV: $106 250:
Автобиография: 158 950 долара
Първо издание: $165,350
SV: 194 450 долара

Препоръчваме ви да изберете модела Autobiography от средния клас, който добавя няколко търсени артикула, които купувачите на луксозни стоки ще оценят. Например, Autobiography се предлага стандартно с 1600-ватова стерео система Meridian, включваща високоговорители, монтирани в облегалката за глава и активно шумопотискане. Range Rover ще се предлага както в каросерия с къса, така и с дълга база; и ние предлагаме да изберете последното, тъй като създава място за третия ред седалки и осигурява по-щедро товарно пространство.

Двигател, трансмисия и производителност
Range Rover се предлага с три задвижващи агрегата, като се започне с редови шест с турбокомпресор с 48-волтова хибридна система, наречена P400, която развива 395 конски сили. По време на нашето първоначално тестово шофиране той се оказа копринено гладък и осигуряваше достатъчна сила, за да тегли големия Range Rover. 4,4-литров V-8 двигател с двойно турбо с 523 к.с. — Land Rover го нарича P530 — е още по-забавен и увеличава капацитета на теглене на Range Rover до 8200 паунда. Опция за plug-in хибрид с мощност 434 к.с., наречена P440e, също е налична, но само при късата междуосна база SE. Возията на Range Rover е подходящо плюшена и с регулируемото си пневматично окачване, настроено в режим Comfort, той практически се носи по пътя. Завъртането на циферблата в динамичен режим утвърждава нещата, но големият Rover все още се стреми към мисия на първо място за комфорт. Когато получим шанс да вземем Range Rover на нашата тестова писта, ще актуализираме тази история с резултатите от теста.

Обхват, зареждане и живот на батерията
EPA не е публикувало официални прогнози за пробег за хибридния P440e, но Land Rover казва, че батерията на системата от 31,8 kWh трябва да осигури около 48 мили обхват на шофиране само с електричество. P440e има възможност за бързо зареждане с постоянен ток или може да се зарежда от домашно зарядно устройство.

Икономия на гориво и MPG в реалния свят
Най-икономичният Range Rover вероятно ще бъде хибридният P440e, но EPA все още не е изчислил цифрите за икономия на гориво за този модел. Базовият P400 е оценен за 18 mpg градски и 26 mpg магистрала, докато P530 с V-8 е спечелил оценки от 16 mpg за градски и 21 mpg магистрали. Когато имаме възможност, ще тестваме Range Rover по нашия маршрут за икономия на гориво от 75 мили в час и ще актуализираме тази история с подробности. За повече информация относно икономията на гориво на Range Rover посетете уебсайта на EPA.

(Visited 188 times, 1 visits today)